Skip to main content
10/03/2023

Στα ίχνη του Φιλέα Φογκ. Πρόγραμμα για παιδιά 9-12 ετών

Τοποθεσία
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη

Μια περιπετειώδης αναζήτηση της φαντασίας μέσα από την τέχνη και τη λογοτεχνία, με πλοηγό το διήγημα του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»

Σας συναρπάζουν οι περιπέτειες; Αγαπάτε τα μακρινά ταξίδια; Θέλετε να μάθετε τα μυστικά του κόσμου; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα πιο απίθανα όνειρά σας;

Για εσάς, τους μικρούς μας φίλους, που θέλετε να ανακαλύψετε τον κόσμο και να μάθετε όσα πιο πολλά μπορείτε για τον πολιτισμό, τις συνήθειες και τη γαστρονομία άλλων λαών, ελάτε στο απίθανο ταξίδι μας στη δημιουργική φαντασία, με αποσκευές την καλή σας διάθεση και τη δημιουργική σας έμπνευση!

Μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και παιγνιώδεις δραστηριότητες, περιπλανιόμαστε στα πέρατα της γης και ανακαλύπτουμε τη «φωνή» της Φύσης και των πλασμάτων που ζουν στον πλανήτη μας. Γράφουμε ταξιδιωτικές εντυπώσεις, υποδυόμαστε ρόλους, τραγουδάμε και δημιουργούμε τον δικό μας κόσμο! Τα υπόλοιπα αφήστε τα σε μας.

Ξεναγοί, ντετέκτιβ και παιδαγωγοί η Αγγελική Αγγελοπούλου, εκπαιδευτικός-λογοτέχνης, και η Ελπίδα Μηναδάκη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων-ηθοποιός (Ομάδα ΣΠΙΘΕΣ).

Σκοπός του προγράμματος είναι:

  • Η εξοικείωση των παιδιών με την ανάγνωση και την ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων.
  • Η απόκτηση γνώσεων (ιστορίας, γεωγραφίας, διαπολιτισμού) μέσα από έρευνα και κατευθυνόμενες δραστηριότητες.
  • Η τεχνική της δημιουργικής έκφρασης και γραφής που θα οδηγήσει, όσα παιδιά επιθυμούν, στη συγγραφή μιας δικιάς τους ιστορίας.
  • Η θεατρική ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων και η τεχνική του αυτοσχεδιασμού σε συνάφεια με το περιεχόμενο των έργων.
  • Η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της ενσυναίσθησης με παράλληλη ευαισθητοποίηση στην διαφορετικότητα.
  • Η ελεύθερη έκφραση μέσα από τον γραπτό και προφορικό λόγο, αλλά και με εικαστικές δημιουργίες.