Skip to main content
22/01/2020

Γράφω, παίζω, δημιουργώ. Σεμινάριο δημιουργικής γραφής για παιδιά 8-13 ετών

Το βιβλιοπωλείο ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ και οι “Σπίθες”, η συγγραφέας Ελπίδα Μηναδάκη και η εκπαιδευτικός Αγγελική Αγγελοπούλου, προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους στο διάσημο και περαιτέρω εμπλουτισμένο σεμινάριο δημιουργικής γραφής για παιδιά, για έκτο συνεχόμενο έτος!

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην φαντασία, την έμπνευση, την δημιουργικότητα, την γραφή, το παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, με στόχο να αποφοιτήσουν… Μικροί Συγγραφείς!

12 συναντήσεις βασισμένες στις αρχές της Δημιουργικής Γραφής μέσα από θεατρικές πρακτικές, παιχνίδι και εικαστικές παρεμβάσεις. Στο τέλος του σεμιναρίου, όλα αυτά μετουσιώνονται στη δημιουργία ενός μίνι βιβλίου από τα ίδια τα παιδιά που είναι… οι μικροί συγγραφείς! Κι αυτό είναι μόνο η αρχή για μια μελλοντική… υποψηφιότητα στο χώρο της Τέχνης και της Λογοτεχνίας.

Δημιουργική γραφή και θεατρική αγωγή αλληλο-συμπληρώνουν τις δυνάμεις τους και ξεδιπλώνουν τα ταλέντα και τις ικανότητες κάθε παιδιού.

Θα διδαχθούν:

  • Αρχές δημιουργικής γραφής μέσα από θεωρία και ασκήσεις,
  • Θεατρικός αυτοσχεδιασμός μέσα από παιχνίδι και κίνηση,
  • Σύνθεση και συγγραφή ενός παραμυθιού με έμπνευση και καθοδηγούμενη φαντασία
  • Συγγραφή μίνι βιβλίου που θα το γράψουν τα ίδια τα παιδιά
  • (Νέο!) «Αναπτύσσω τις δεξιότητές μου»

Γιατί να γράψω σε σεμινάριο δημιουργικής γραφής το παιδί μου;

Όταν η σχολική καθημερινότητα δημιουργεί παιδιά-μαθητές που προτιμούν το διάλειμμα από το μάθημα, όταν οι ώρες μελέτης διαρκούν πολύ και μερικές φορές χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα, χρειάζεται να αναθεωρήσουμε κάποιες εκπαιδευτικές μεθόδους. Με φαντασία και έμφαση στην δημιουργικότητα η ομάδα «Σπίθες» αναλαμβάνει να ταξιδέψει τους μικρούς μας μαθητές στα μονοπάτια της δημιουργικής γραφής.

Μέσα από εύκολες κ ευχάριστες δραστηριότητες το κάθε παιδί καταφέρνει να αποτυπώσει σε μια δική του ιστορία τις επιθυμίες, τις ανησυχίες και την δημιουργική του φαντασία. Το ταξίδι όμως δεν τελειώνει εδώ. Ανιχνεύοντας τις κλίσεις και τα ταλέντα του, εισέρχεται στον όμορφο κόσμο της δημιουργίας και της έκφρασης.
Στη συνέχεια, το παιδί καθοδηγείται, ώστε να υλοποιήσει τις σκέψεις κ τις ιδέες του, δημιουργώντας ομαδικά ένα είδος θεατρικής παράστασης βασισμένο στην ιστορία που έγραψε.

Η αξία της επιτυχημένης αυτής προσέγγισης θα ακολουθεί το κάθε παιδί σε όλη την μετέπειτα ζωή του.
Θα ανακαλύψει τον εαυτό του, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του, την αξία της «ομαδοσυγκεντρωτικής συνδημιουργίας», θα πειραματιστεί σε νέους δρόμους έκφρασης, θα ανακαλύψει το στυλ του και θα βελτιωθεί ως προσωπικότητα.

Το εργαστήρι είναι ιδανικό για παιδιά με δυσλεξία που αγαπάνε τη λογοτεχνία.

Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.